Jarrujen korjaus ja huolto

Jarrujen korjaus ja huolto meillä takaa turvallisuuden.

Get the most out of your car

Jarrujärjestelmä on selvästi yksi autosi turvallisuuden kannalta tärkeimmistä osista – ei jotain, johon voit luottaa mihin tahansa huoltopalveluntarjoajaan. Siksi meidän pitäisi olla luonnollinen valinta jarrujen korjauksiin ja huoltoon.

Jarrujen korjaus ja huolto

Käytämme aina valmistajan määritysten mukaisia jarruosia

Kaikki kuluvat jarruosat sisältyvät ohjelmaamme

Asiantuntemuksemme ja diagnostiikkamme ovat vertaansa vailla

Hyvä tietää

Miksi ja kuinka usein jarrujen korjaus ja huolto on tarpeen?

Koska jarrujärjestelmä toimii niin, että jarrupalat puristuvat jarrulevyyn, on useita osia, jotka voivat kulua ajan myötä. Siksi jarrupalat, jarrulevyt ja jarruneste tulee vaihtaa aika ajoin. Yleisenä ohjeena jarruneste on vaihdettava vähintään kahden vuoden välein.

Monet ajoneuvon omistajat tekevät virheen odottamalla merkkejä heikkenemisestä tai tehottomuudesta. Suosittelemme siksi säännöllistä ajoneuvon huoltoa ja jarrutarkastuksia, jotta jarrujärjestelmän kunto voidaan arvioida ja tarvittavat osat voidaan tarkistaa ennen mahdollisten ongelmien ilmenemistä.

On mahdotonta sanoa tarkalleen, kuinka usein korjaus tai vaihto on tarpeen, erityisesti koska erilaisia ajoneuvoja käytetään eri tavoin. Esimerkiksi pysäytys- ja käynnistysliikenteessä kaupungissa jarrutuksille kohdistuu yleensä enemmän rasitusta kuin tasaisessa ajossa, esimerkiksi moottoriteillä.

Mitä jarrutarkastus sisältää?

Jarrutarkastuksessa mekaanikkomme tarkastavat huolellisesti kaikki kuluvat osat, mukaan lukien jarrupalat, jarrulevyt ja jarruneste. Jarrupalat ja -levyt mitataan tarkasti erikoislaitteilla. Jos mittaukset eivät täytä valmistajan määrittämiä vaatimuksia ajoneuvolle, osat on vaihdettava.
Jarruneste tarkastetaan myös sen määrittämiseksi, tarvitseeko se vaihtaa ikääntymisen tai likaantumisen vuoksi.

Jarrutarkastuksen jälkeen saat yhteenvedon jarrujen kunnosta sekä tarjouksen mahdollisista tarvittavista töistä.

Kaikki jarruosat ja käytetyt materiaalit ovat korkealaatuisia ja valmistajan vaatimusten mukaisia.

Merkkejä siitä, että jarrujärjestelmässä voi olla ongelmia

Jarrujen ongelmien havaitseminen voi olla vaikeaa, mutta on muutamia merkkejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Jarruvalon palaminen kojelaudassa
  • Jalan alla pehmeältä tuntuva jarrupoljin tai jarrujen reagoimattomuus poljin paineeseen. Tämä voi olla merkki siitä, että jarrunesteen kunto ja tehokkuus tulisi tarkistaa.
  • Rahina voi viitata siihen, että jarrupalojen kuluminen on edennyt pitkälle ja ne on vaihdettava.
  • Vinkuva ääni jarruista osoittaa usein, että jarru ei vapaudu kunnolla, ja jarrusatulaa olisi tutkittava tarkemmin.
  • Tärinää jarruttaessa tai ajoneuvon suuntautumista sivulle jarrutettaessa.
  • Korkea käsijarru tai liikaa liikkuvuutta käsijarrun vivussa.

Jos havaitset näitä merkkejä tai jos et ole varma jarrujesi kunnosta, on yleensä suositeltavaa lopettaa ajoneuvon käyttö ja ottaa meihin yhteyttä saadaksesi neuvoja jarrujen tarkistamisesta asentajiemme toimesta.

Onko jarrutarkastuksen aika?

Voit varata jarrutarkastuksen muutamalla klikkauksella. Tarjoamme sinulle autovalmistajan huolto-ohjelman mukaista huoltoa, joka perustuu ajoneuvosi ikään ja ajomäärään.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella kanssamme ensin, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Asiantuntijan vinkki

”Heikko jarruteho. Tämä voi johtua jarrunesteen liiallisesta vanhenemisesta tai kosteudesta jarrunestejärjestelmässä. Suosittelemme vaihtamaan autosi jarrunesteet kahden vuoden välein.”